دانشمندان در آستانه پاک کردن خاطرات تلخ انسان

به گزارش وبلاگ مطالعه، خبرآنلاین: دانشمندان کانادایی می گویند اساس نظری پاک کردن حافظه را با آزمایش هایی که روی موش ها انجام داده اند ثابت نموده اند.

دانشمندان در آستانه پاک کردن خاطرات تلخ انسان

به گزارش بی بی سی، آنها در اساس می گویند سلول های مغز یا همان نورون هایی را که خاطرات را شکل می دهند و ذخیره می نمایند می توان خاموش و روشن یا به عبارتی فعال و غیر فعال کرد.

آن چه این تحقیقات نشان داده این است که فقط تعدادی اندکی سلول، که با هم شبکه ای تشکیل داده و به شیوه ای خاص عمل می نمایند (انگرام) در شکل گیری و ذخیره کردن حافظه نقش دارند.

به گفته دکتر جاسلین، تحقیقات قبلی نشان داده که وقتی خاطره ای شکل می گیرد مجموعه ای از سلول های مغز به نام انگرام به شکلی خاص عمل می نماید.

از میلیون ها سلول مغز فقط تعداد کمی برای شکل گیری خاطرات ترس یا تهدید ضروری است بنابراین وقتی مشکل خاطرات است، لازم نیست تمام بدن یا مغز را هدف بگیریم.

بنابراین آنها با جراحی انگرام های موش ها را برداشتند و دیدند که خاطره بد از ذهن آنها پاک شد. آنها حتی به این ترتیب موش های معتاد به کوکائین را درمان کردند، با حذف حافظه عاطفی مرتبط به استفاده از کوکائین. آنها همچنین با فعال کرردن انگرام ها خاطرات بد را در ذهن موش ها زنده کردند.

به این ترتیب می توان به درمان بیماری هایی مثل ضربه روحی پس از اتفاق بسیار وحشتناک (PTSD) امیدوار بود: یافته های ما این امکان را مطرح می نمایند با پاک کردن خاطرات بد می توان اختلال استرس پس از ضربه روحی را درمان کرد...در این افراد خاطرات مزاحمند و زندگی روزمره فرد را مختل می نمایند.

برای مواردی که خاطرات واقعا مخل زندگی روزمره هستند، من فکر می کنم درمانی که فقط همان سلول ها را هدف بگیرد می تواند کار درستی باشد.

تحقیق ما نشان می دهد که پاک کردن حافظه ممکن است. اما جامعه باید سیاست های اخلاقی در باره آن استفاده احتمالی از آن تدوین کند.

هدف دکتر جاسلین این است که بتوان داروهایی ساخت که مثل موشکی که فقط به سمت هدف می رود سلولهای خاصی را هدف قرار داد و خاطره ای بد را غیر فعال کرد.

با این حال بعضی دانشمندان غیر از ملاحظات اخلاقی تردیدهای دیگری هم دارند.

پروفسور سر سایمون وسلی رییس انجمن سلطنتی روانپزشکان بریتانیا می گوید: این پیشرفت جالبی در تحقیقات علمی است اما باید احتیاط کنیم... فراموش کردن، یا پاک کردن حافظه، یکی از کارنمودهای مهم و طبیعی سیستم حافظه مغز است اما ما نمی دانیم پاک کردن عمدی خاطرات آیا عواطف و احساساتی هم که آن خاطره را دربرگرفته پاک می نماید.

حتی اگر هم بگردد من نمی دانم با توجه به ملاحظات اخلاقی این کار درستی باشد. من فکر نمی کنم کار درستی باشد... اما از یک چیز می توانیم مطمئن باشیم و اینکه فیلم های بیشتر و بیشتری از این احتمال الهام خواهند گرفت.

به جز این از یک چیز دیگر هم می توانیم مطمئن باشیم، به قول دکتر جاسلین، ما مجموعه خاطراتمان هستیم.

اما در موارد دیگر چه؟ اگر رابطه ای شکست خورده و دردناک را تجربه نموده ایم می توانیم با این شیوه آن را برای همواره از ذهن خود پاک کنیم؟ مثل فیلم درخشش ابدی ذهن پاک با بازی کیت وینسلت که در آن او به کلینیکی مراجعه می نمایند و با دست کاری ژنتیکی خاطرات یک رابطه بد را از ذهنش پاک می نماید.

دکتر جاسلین می گوید: همه ما از اشتباهاتمان یاد می گیریم. اگر خاطره این اشتباهات را از ذهن پاک کنیم چه چیزی می تواند مانع از تکرار آن گردد؟

ملاحظات و پیامدهای اخلاقی بسیار جدی مطرح است. اینکه کاری ممکن است به این معنی نیست که باید انجام گردد.

البته در خصوص انسان نمی توان به جراحی برای غیرفعال کردن این سلول ها فکر کرد، بلکه باید داروهایی ساخت که مثل موشکی که فقط به سمت هدف می رود سلولهای خاطره بد را هدف قرار داد و آن خاطره را غیر فعال کرد.

منبع: برترین ها

به "دانشمندان در آستانه پاک کردن خاطرات تلخ انسان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دانشمندان در آستانه پاک کردن خاطرات تلخ انسان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید