اجرای 15 پروژه ملی در خراسان جنوبی، عزم جدی برای آبرسانی به روستاها
به گزارش وبلاگ مطالعه، استاندارخراسان جنوبی با بیان اینکه مقرر شده است برای تامین آب پایدار در خراسان جنوبی مجتمع های آبرسانی برای آبرسانی به روستاهای استان احداث شود، گفت: بیش از 15 پروژه ملی در حال اجرایی شدن در خراسان جنوبی است که نیازمند عزم دستگاه ها و رسانه ها برای اجرای کامل آن ها است.
به گزارش وبلاگ مطالعه، محمد صادق معتمدیان، امروز 16 مهرماه، در نشست خبری با هدف ارائه گزارش عملکرد از سفر معاون اول رئیس جمهور به استان با اشاره به نتایج خوب این سفر، اظهار کرد: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی امکانات خوبی در حوزه زیرساخت روستاها و عشایر اجرا شده است.
وی با بیان اینکه همایش روز ملی روستا و عشایر برای اولین بار در خارج تهران و در خراسان جنوبی برگزار گشت که بسیار مطلوب بود، اضافه نمود: تامین آب به عنوان یکی از چالش های شرق کشور است که با حضور وزیر نیرو در استان اتفاقات خوبی در این حوزه افتاد.
استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: مقرر شد برای تامین آب پایدار در خراسان جنوبی مجتمع های آبرسانی برای آبرسانی به روستاهای استان احداث شود که در این راستا تاکنون 39 مجتمع آبرسانی با پیشرفت فیزیکی 60 درصدی در حال تکمیل است که برای تکمیل به کمتر از 500 میلیارد تومان نیاز دارد.
معتمدیان با اشاره به بهره گیری از فاینانس های داخلی، بانک ها و استفاده از قانون توسعه برنامه ششم، اضافه نمود: 4600 میلیارد ریال تفاهم نامه آب منعقد شد که امیدواریم تا پایان دولت دوازهم شاهد افتتاح مجتمع های آبرسانی در استان باشیم.
وی ادامه داد: خراسان جنوبی، اولین استانی است که سند سازگانی با کم آبی را به تصویب رساند که در این راستا یک ادبیات مشترک بین متولیان آب ایجاد شد و برای افق 1425 تکلیف سند آبی استان معین شد.
استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر اشتغالزایی در روستاها به عنوان یکی از مهم ترین اولویت های دولت، شرح داد: در این سفر برای توسعه چهار شهرستان محروم دستگاه های معینی معین شد که طبق زمان بندی معین باید آن را انجام دهند و شهرهای سه قلعه و عشق آباد طبس اهداف بعدی برای توسعه و تامین زیرساخت ها خواهند بود.
معتمدیان با بیان اینکه خراسان جنوبی دارای عقب ماندگی های جدی است، بیان نمود: دولت نگاه ویژه ای به این استان دارد.
وی ادامه داد: بالغ بر 40 دستگاه در کشور متولی محرومیت زدایی و توسعه روستاها هستند که باید از ظرفیت آن ها برای توسعه روستاهای خراسان جنوبی استفاده کنیم.
استاندار خراسان جنوبی بیان نمود: ستاد هماهنگی محرومیت زدایی به دبیری معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تشکیل شده و شهرهای استان نیز به دستگاه های متولی واگذار می شود تا تمامی نیازهای آن برطرف شود.
معتمدیان بیان نمود: در این سفر همچنین مجتمع شبانه روزی آموزشی کلنگ زنی شد که دارای خوابگاه، زیرساخت ورزشی و 9 کلاس درس است که امیدواریم طی 18 ماه به بهره برداری می رسد.
وی شرح داد: برای جاده بیرجند ـ قاین مقرر شد 50 میلیارد تومان از طریق وزارت راه و شهرسازی و 80 میلیارد تومان توسط بانک مسکن و یکی دیگر از بانک ها اختصاص یابد.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه با وجود اینکه خراسان جنوبی از کم آبی رنج می برد اما در زمینه احداث گلخانه ها کم کار شده است، بیان نمود: در تاریخ خراسان جنوبی 67 هکتار گلخانه ایجاد شده است، اما اکنون با انعقاد تفاهم نامه با وزارت جهاد کشاورزی هزار هکتار گلخانه در استان احداث خواهد شد که این رقم بی سابقه ای است.
معتمدیان با بیان اینکه تا پایان سال جاری 60 میلیارد تومان برای احیاء قنوات و سد خاکی عملیاتی می کنیم، اضافه نمود: اعتبارات احیاء قنوات 14 میلیارد تومان افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه 120 میلیارد تومان اعتبار ملی برای احداث سیستم های نوین آبیاری در استان تخصیص می یابد، گفت: روز گذشته با حضور جمعی از مسئولان کشوری، عملیات اجرایی قطعه 16 این پروژه به طول 32 کیلومتر آغاز شد.
استاندار خراسان جنوبی بیان نمود: این پروژه در سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی در حال پیگیری است اما در سال های اخیر بنا به دلایلی در خراسان جنوبی دنبال نشده است.
معتمدیان با اشاره به اینکه 3700 میلیارد تومان برای برای تکمیل این پروژه نیاز است، اضافه نمود: این پروژه 271 کیلومتر است که صفر تا صد آن معین و معین شده است.
منبع: خبرگزاری ایسنا